Speed SM

Tehnički pregled Beograd

Ispravno i dobro funkcionisanje Vašeg vozila jeste garancija koja pruža udobnost i bezbednost prilikom svake vožnje i putovanja.

Iako sva vozila koja učestvuju u saobraćaju moraju biti tehnički ispravna i bezbedna za vožnju i upravljanje, gotovo 1/3 vozila u Srbiji ne prođe tehnički pregled.

Ako spadate u tu računicu, nemojte se ljutiti, jer je svrha tehničkog pregleda promovisanje bezbednosti na putevima.

Kao i utvrđivanje eventualnih neispravnosti i nedostataka na vozilu koji mogu uticati na sigurnost samog vozila i putnika u njemu, ali i ostalih učesnika u saobraćaju (pešaka, dece, biciklista, drugih vozača i td…).

Spisak slobodnih termina

15% popusta za online prijave preko sajta

ZAKAŽITE ONLINE

Tehničkim pregledom utvrđujemo tehničku ispravnost vozila u celini. Time ujedno proveravamo da li vozilo poseduje propisanu opremu i uređaje, da li su oni neoštećeni i funkcionalni i da li ispunjavaju sve uslove, bezbednosne kriterijume i  zakonske standarde za učešće u saobraćaju na putu.

Tehnički pregled obavljamo u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima u Republici Srbiji i Pravilnikom o tehničkom pregledu vozila, i on je obavezan za sva putnička i teretna vozila pre same registracije.

Kada se radi tehnički pregled i koliko važi?

Prema Zakonu je propisano da se redovni (obavezni) tehnički pregled vrši jednom u toku godine, do 30 dana pre isteka registracije vozila. Zašto 30 dana? Zato što toliko dugo važi potvrda o ispravnosti vozila i izvršenom tehničkom pregledu. U slučaju da u tom vremenskom periodu ne registrujete svoje vozilo, moraćete ponovo da obavite tehnički pregled.

Takođe, za druge vrste vozila (priključna vozila, vozila za javni prevoz putnika ili prevoz opasnih materija, vozila u kojima se vrši obuka kandidata za vozače…) tehnički pregled je zakonom predviđen na svakih 6 meseci.

Koje uslove treba da ispuni vozilo da bi prošlo tehnički pregled?

Novim Pravilnikom o tehničkom pregledu vozila iz 2018. godine, propisana je oštrija i rigoroznija kontrola ispravnosti vozila kako bi se poboljšala bezbednost u saobraćaju i isključila vozila koja su tehnički neispravna i nesigurna za učesnike u saobraćaju. To znači da vozilo može biti vraćeno na ponovni tehnički pregled ukoliko se ustanovi i najmanja nepravilnost na njemu.

Kako biste izbegli ponovne troškove, i kako bi ceo proces prošao najbrže moguće, naša preporuka svim vlasnicima vozila jeste da, pre nego što obavite tehnički pregled, odvezete svoj automobil (ili drugo vozilo), kod autoservisera i majstora koji će proveriti svetla, brisače, sistem kočnica i sve ostalo predviđeno Zakonom i Pravilnikom.

U slučaju da treba da se otkloni neki sitan kvar ili nedostatak kako biste brzo prošli tehnički pregled, a potom i registrovali svoje vozilo, imamo prijateljske i povoljne firme sa kojima sarađujemo i koje bismo Vam preporučili. 

Neki od uslova koje vozilo treba da ispuni jesu da:

Pored svega ovoga, neophodno je i da podaci iz saobraćajne dozvole budu usklađeni sa podacima o vozilu – svi brojevi, masa vozila, snaga, broj sedišta i dr.

Proveru tehničke ispravnosti obavlja naše ovlašćeno osoblje, odnosno licencirani kontrolori koji su prošli obuku i ispunjavaju sve propisane uslove. Svaki tehnički pregled se snima i fotografiše kako bi se dokazalo da je ceo proces zaista odrađen po zakonskim standardima i tehničkim normativama.

Na kraju, kontrolor Vam izdaje potvrdu o izvršenom tehničkom pregledu i ispravnosti. Sa tom dokumentacijom možete posle registrovati svoje vozilo.

Uvek ćemo skrenuti pažnju ako uočimo da su određeni parametri na granici ili ako smatramo da će im biti potrebna popravka ili zamena u narednoj godini.

Kako ne biste imali iznenadne kvarove i dodatne troškove, evo nekoliko saveta koje možete Vi sami da primenjujete za pravilno održavanje vozila:

Naš tim veruje da bezbednost vozila i putnika uvek treba da bude na prvom mestu kada vozite na našim prometnim putevima. A tehnički pregled je jedna od najvažnijih stvari koje treba da odradite ukoliko posedujete bilo koje vozilo jer on, praktično, spasava život.

Zato nas kontaktirajte što pre i zakažite tehnički pregled svog vozila. Naše ljubazno osoblje će se pobrinuti da pronađe termin koji Vama najviše odgovara

Spisak slobodnih termina

15% popusta za online prijave preko sajta

ZAKAŽITE ONLINE

060 62 66 711